Foto’s

 

GEZELLIGE EERSTE EDITIE

2015

 

De eerste editie werd georganiseerd ten voordele van het buitenlands kamp van de jins van scouts Heide. Ze bouwden domein Diesterweg voor het eerst om tot een voetbaltempel, inclusief tribune. Maar liefst 22 ploegen namen deel aan de eerste editie. Scouts Heuvel en Scouts Heide gingen de geschiedenisboeken in als de eerste winnaars van de J-CUP, en namen de mooie wisselbekers mee naar huis.

Fotoalbum bekijken

 

MEER PLOEGEN, MEER SFEER

2016

 

19 verschillende jeugdbewegingen namen deel met één of meerdere ploegjes (35 teams). Van 4 naar 6 veldjes, grotere drank- en eetstand én een springkasteel. Geflankeerd door een heerlijk lentezonnetje haalde Scouts Heide het bij de vrouwen van Chiro Myin Kalmthout en de jonkies van Chiro Mejoca Achterbroek wonnen van de buren van Chiro Sloepie Nieuwmoer.

Fotoalbum bekijken

REGEN HOUDT ONS NIET TEGEN

2017

 

2017 was een mooie test voor het concept van de J-CUP. Na twee stralende edities in 2015 en 2016 was het weer op de derde J-CUP net ietsje minder. Toch maakten de 38 deelnemende ploegen en hun achterban er weer een stralende dag van. Op een sportieve manier werd fel gestreden voor een plaats in de finale. Die sportiviteit werd ook voor het eerst beloond met een Fair Play klassement, waar oud-scouts Heide als winnaars uitkwamen. Het vrouwentornooi werd uiteindelijk gewonnen door Chiro Myin Kalmthout, Speelpleinen Kalmthout won bij de mannen.

Fotoalbum bekijken

 

55 PLOEGEN: RECORDEDITIE

2018

 

Voor de 4de editie zette de organisatie een tandje bij qua marketing. En dat loonde. 55 ploegen namen uiteindelijk deel aan de J-CUP. Daarom werden extra velden gemaakt, 9 in totaal. Verder kreeg fair play nog een belangrijkere plaats, met een fairplay wisselbeker voor mannen en vrouwen. Bij de vrouwen won KLJ Zoersel voor de eerste keer, Chiro Mejoca slaagde erin een tweede keer de beker te veroveren bij de mannen.

Fotoalbum bekijken

 

72 PLOEGEN: WAUW!

2019

 

2019, een 5de editie, 72 ploegen. In een woord: wauw!  Het J-CUP terrein telt nu 11 velden, en voor het eerst werd er ook geld ingezameld voor goede doelen. Met dank aan de sponsors en alle aanwezigen werd maar liefst €6000 opgehaald voor 5 vzw’s uit de buurt. Bij de vrouwen won KLJ Zoersel voor de 2de keer, en ook hun mannenteam ging met de eindzege aan de haal.

Fotoalbum bekijken